banner-reypenaer-pakhuis-luiken.jpg

Fraaie presentatie

Ook voor koken & borrelen

Ambachtelijk

Voor Retail

Kaas blijft door een omzetaandeel van 5%, een belangrijke categorie voor retailers. Consumenten eten minder vaak kaas op brood, maar gebruiken kaas vaker om mee te koken of te borrelen. Onze Wyngaard smaakkaasjes, Oude Wyngaard en Wyngaard XO spelen in op deze ontwikkelingen.

"Onze gasten vinden het heerlijk!"

"Al ruim 10 jaar lang, sinds het Reypenaer Proeflokaal aan de Singel zit, bieden wij het Reypenaer Proeverijtje aan bij onze gasten. De verschillende kaasjes geven een mooie smaakcombinatie met onze bieren. Door het goede formaat van de kaasjes en de goede verpakking is voor ons het Proeverijtje heel makkelijk in gebruik en kunnen we het snel uitserveren. Zo houden we alle tijd over om aandacht te besteden aan onze gasten. En onze gasten vinden de kaasjes heerlijk!"
- Eigenaar X van Proeflokaal Arendsnest (Herengracht 90, Amsterdam)

Wyngaard Affiné Smaakkaasjes

De Wyngaard smaakkaasjes worden geaffineerd met fijne kruiden nadat ze vier maanden of langer traditioneel zijn gerijpt. Door een speciaal en geheim procedé worden de kruiden of specerijen op de kaas aangebracht waarna deze in de kaas trekken. De meerwaarde is, dat je zowel de kruiden als de kaas samen, maar ook individueel proeft; een fantastische smaakervaring! Heerlijk bij een glas wijn of bier als aperitief. De kaasjes zijn in een klein formaat verkrijgbaar namelijk 150 gram. Dit zorgt voor minder verspilling, maar geeft uw klant ook de gelegenheid om verschillende smaakkaasjes op de borrelplank te combineren. Onze kaasjes zijn niet alleen lekker, maar zorgen ook voor een aantrekkelijke en kleurrijke presentatie in het schap.

Bekijk assortiment

Oude Wyngaard & Wyngaard XO

Deze kazen worden gerijpt in natuurlijke klimaatwisselingen zoals in het oude kaaspakhuis in Woerden voor maar liefst 1 of 2 jaar volgens de ouderwetse methode. De natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden het rijpen en spelen daarom een belangrijke rol. De kazen rijpen sneller bij hoge temperaturen en langzamer bij lage. Juist de variaties maken de smaak. De kazen verliezen in de tijd veel aan gewicht maar winnen des te meer aan smaak. Ze worden donkerder van kleur en er ontstaan mineraalkristallen.