Lees meer...
Opa Piet begon in 1936 met de handel in kaas als ruilmiddel voor kruidenierswaren. In 1947 nam Zoon Jan het bedrijf over en legde zich volledig toe op het rijpen van kaas.
In 1975 diende de derde generatie zich aan met dochter Riet, zoon Jan en sinds 1995 zoon Rien. Vanaf 2019 diende ook de vierde generatie zich aan met Jan, zoon van Rien; vanaf 2020 met Huug, zoon van Carry; vanaf 2023 met Fréderique, dochter van Rien.
De Reypenaer rijpt in een meer dan een eeuw oud kaaspakhuis. Het pakhuis is gelegen aan de Oude Rijn in Woerden van waar vroeger ook de kaasaanvoer kwam via boten.
In ons historische kaaspakhuis uit 1906 rijpen de kazen langzaam en langdurig in een bijzonder microklimaat en natuurlijke wisselingen van de temperatuur en luchtvochtigheid. De natuurlijke wisselingen geven de complexiteit van de smaak waardoor een bijzonder mooie smaak ontwikkeld.
Het kaaspakhuis bevat stenen muren, houten vloeren en balken, voorzien van luiken, zowel binnen als buiten het kaaspakhuis.
De kazen worden wekelijks met de hand gekeerd en gepoetst. Het keren is belangrijk voor de vorm van de kaas. Naast het keren worden de kazen door de kaasmeester gekeurd.
Bekijk ons assortiment Wyngaard en Reypenaer kazen op onze webshop. Klik hier.